Pár hete almás táskát sütöttem Gergőnek, az eredményt pedig meg is
osztottam Veletek a Facebookos oldalamon, mire a receptet többen is
elkértétek.
A hozzávalókat és az
elkészítés menetét leírtam a kép alatt, de szegény komment úgy elbújik a többi
közt, gondoltam hadd kapjon egy komplett külön posztot a sütemény, mert bár ez
egy ékszeres oldal elsősorban, azért néha jöhet 1-1 másabb témájú bejegyzés is, hadd legyen
kicsit színesebb a blog:)
Igaz, én csak egy falatot
ettem belőle,de
így is állíthatom, hogy nagyon finom sütemény, hamar elkészül, és nem is kell
hozzá sok dolog :)
Forró almás táska
Hozzávalók:
-1 csomag fagyasztott leveles tészta
-6 db, közepes méretű
alma
-6-8 dkg cukor
-1 cs. vaníliás pudingpor
-ízlés szerint fahéj és citromlé
-1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
1.Az almákat megmossuk, meghámozzuk,
majd apró kockákra vágjuk, egy lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy
éppen ellepje, és félpuhára főzzük.
2. A pudingport kevés vízzel
összekeverjük, az almához öntjük. Cukorral, fahéjjal, citromlével ízesítjük,
majd sűrűre főzzük,
utána a tűzről
levesszük.
3.Amíg hűl a
töltelék, a fagyasztott leveles tésztát
kiolvasztjuk, 10 egyenlő részre vágjuk, majd
egyenként kinyújtogatjuk.
4.Minden tészta egyik felére teszünk a
töltelékből, a másik felét ráhajtjuk, jól
összenyomkodjuk, majd a tetejét tojással lekenjük.
5. Sütőben közepes hőmérsékleten 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése